img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tro ikke alt de sier om rust
”VW Touran ruster”. Det fikk vi høre fra flere såkalte eksperter, og vi kunne lese om det på nettet. Vi sjekket og fant ikke noen rust i det hele tatt..
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2015).

Twitter RSS
bsgif
annonse

Rust skremmer og det er viktig at bilen ikke blir spist opp av rusten. Så da vi hørte at VW Touran var rustutsatt – og noen kom med ”vitnesbyrd” om hvor ille man hadde sett utviklingen på andre biler – tok vi saken grundig.

Da Touranen skulle på stor service ba vi VW-forhandler Møller Bil Asker & Bærum å sjekke ekstra godt etter eventuell rustangrep. Tilbakemelding da vi hentet bilen var det ”er ikke antydning til rust på bilen”. Den er rundt fem år og kjørt ca 100.000 km under helt normale forhold

Men vi ville ha en ekstra kontroll, så bilen ble sendt til Kampen Antirustsenter som har mange tiårs erfaring med rust på biler. Der ble den rengjort under og tørket. Beskyttelsesplater ble fjernet og daglig leder og eier Odd Steen kontrollerte selv bilen.

Han konstaterte det samme som Møller Bil – intet rustangrep – ingen fare. Selv i de innerste kriker og kroker var det ingen tegn til rust.

Odd Steen bekrefter at det går alltid noen rykter om rust på enkelte bilmodeller. Ikke alt er like korrekt.

- Vi får ofte besøk av kunder som har hørt det eller kanskje lest om det på nettet, sier han. Men vi som jobber med alle typer biler vet jo etter hvert hvilke biler som er spesielt utsatt for rust. Og det er ofte jeg kan sende en lykkelig bileier hjem etter å ha kontrollert hans bil. Det er viktig å være ærlig og si sannheten, sier Steen.

Men Steen mener biler som har noen år på baken med fordel kan understellbehandles.

- Det skader ikke, sier han. Men kanskje det som er mest viktig er at man sjekker sin egen bil for å få råd om hva man bør gjøre for at bilens levetid skal bli lengst mulig. For når rusten først begynner å angripe, kan det gå fort.

- Jeg har hatt bileiere her på verksted som trodde de kom kjørende i den perfekte, flotte bilen. Men som ved selvsyn har fått se at bilen er så gjennomrustet i vitale deler under, at det har ingen hensikt å understellbehandle bilen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: